Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Csendes-óceánba zuhant egy amerikai F/A-18-as

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. augusztus 16. 10:16

2011. augusztus 10-én, szerda este a Csendes-óceánba zuhant az amerikai tengerészgyalogság egyik F/A-18D típusú harci repülőgépe. A kétfős személyzet sikeres katapultálást hajtott végre. A parti őrség négy óra múlva, csütörtökön 2 óra 30 perc körül, San Diego-tól 85 mérföldre, délnyugatra talált rá a hideg vízben teljesen kimerült pilótákra.

1595923220
A nyilvánosságra hozott információk szerint állapotuk súlyos, de stabil volt, a kimentést követően kórházba szállították őket. A Hornet lezuhanásának oka egyelőre ismeretlen, a gép roncsait még nem találták meg. A szóvivő elmondása szerint a baleset kivizsgálását megkezdték, a kórházban fekvő tengerészgyalogosok még nem tudtak beszámolni a gép elvesztésének körülményeiről.

Az utóbbi időszakban több baleset, illetve katasztrófa is történt az amerikai tengerészgyalogságnál: március 30-án egy Hornet hajtóműve gyulladt ki a USS John C. Stennis fedélzetén, melynek során 11 fő szenvedett sérüléseket, a gépben közel 1 millió dolláros kár keletkezett; áprilisban egy F/A-18F Super Hornet zuhant le Lemoore közelében, a gép kétfős személyzete életét vesztette; 2008 decemberében a hajtómű meghibásodása következtében lakott területre zuhant egy Hornet San Diego-ban, a földön négy személy vesztette életét.