Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A dandár lapja

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. június 11. 12:15

Saját, ingyenes újságot jelentet meg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár. A Hírlevél című havilapot hétszáz példányban nyomtatják, a dandár katonái és közalkalmazottjai írják, a kommunikációs részleg munkatársai állítják össze, a vezénylőzászlósok és a humánszolgáltató iroda dolgozói terjesztik. Az újság a dandár internetes oldalán is olvasható.

1595937099
A Bocskai-dandár első Hírlevele négy évvel ezelőtt, a humánszolgáltató iroda létrehozását követően, hiánypótló, tájékoztató kiadványként jelent meg. Az iroda egyik legfontosabb feladata ugyanis, hogy segítse a missziókban szolgálatot teljesítő katonák családtagjait, de a kezdetekben akadozott a kapcsolattartás az itthon maradottakkal.

„Akik valamilyen ok miatt nem tudtak rendszeresen részt venni az iroda által szervezett tájékoztató foglalkozásokon, azok szinte alig értesültek a missziókban történtekről, a kinti élet- és szolgálati körülményekről. Nem tudtunk az érintetteknek részletes, naprakész információkkal szolgálni" – eleveníti fel a kezdeteket dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a dandár parancsnoka. – „Ennek a tarthatatlan helyzetnek a megoldására hoztuk létre a dandár internetes oldalát, amelyre aztán minden fontos hírt feltettünk. Azonban ez sem bizonyult tökéletes megoldásnak, mert nem mindenkinek van otthon internet-hozzáférése. Ekkor jött az ötlet: készítsünk egy újságot, amit viszont már az érintett családokhoz, illetve a missziókba is el tudunk juttatni."

Az első lapszám a humánszolgáltató irodát mutatta be. Az érdeklődők megismerhették a legkülönfélébb szolgáltatásokat, és megtudhatták, hogy a munkatársak mi mindenben tudnak segíteni. Kiderült azonban, hogy az olvasók más, a dandár napi életével kapcsolatos információkra is kíváncsiak. A Hírlevél tartalma az igényeknek megfelelően újabb és újabb rovatokkal bővült az évek során.

A debreceni dandár Hírlevelének elektronikus változata ide kattintva érhető el!

További részletek a Magyar Honvéd magazin június 15-én, pénteken megjelenő számában!