Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A feladat elvégezve

Szöveg: Kalamár Dezső főtörzszászlós, KAIA |  2011. január 25. 16:24

A csoport által elvégzett munka hozzájárult a magyar katonai repülés eddigi jó hírnevének megerősítéséhez – hangoztatta a KAIA parancsnoka azon az ünnepségen, amelyen négy és fél hónapos szolgálatát fejezte be a Magyar Honvédség Légi Kiképző Csoport II váltása.

A Suszter Attila őrnagy vezette tizenkét fős Mi-24–es helikoptervezető és repülőműszaki katonákból álló csoport az ISAF szolgálatért járó NATO-medált az afganisztáni nemzeti rangidőstől, Kilián Nándor dandártábornoktól vette át. A KAIA parancsnoka az ünnepi beszédében kiemelte: a csoport által végzett munka nagyban hozzájárult a magyar katonai repülés eddigi jó hírnevének megerősítéséhez.

A csoport a többnemzeti kiképző zászlóalj részeként képezte és mentorálta az Afgán Nemzeti Légierő Mi-35-ös helikopter egységét. A csoport a közös kiképzési repüléseik során jelentős tapasztalatokat gyűjtött a nagy tengerszint feletti magasságban való repülés és helikopterkiszolgálás területén. A misszió során repült órák száma erősítette katonáink szakmai kompetenciáit.

Kilián Nándor dandártábornok megköszönte az MH AMT II munkáját. Személyes nagyrabecsüléseként a KAIA csapatérmét adta át.