Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A felkelők visszaverték a Miszráta elleni támadást

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 17. 13:36

A Moammer Kadhafi erői ellen harcoló felkelők szerdán visszaverték a Miszráta elleni támadást és több tankot is zsákmányoltak. A tripoli kormány erői heves tüzérségi támadást intéztek a fővárostól 200 kilométerre keletre, a tengerparton lévő város ellen, amelyet harckocsikkal és rakétákkal is lőttek. A szárazföldön megindult támadást azonban a védőknek délen és nyugaton sikerült visszaverniük.

Egy helybéli elmondása szerint jelenleg Miszrátától keletre vannak harcok, de nem súlyosak. Az összecsapásokról szóló híreket nem lehet ellenőrizni, mivel a líbiai hatóságok újságírókat nem engednek a közelbe, s maguk sem nyilatkoznak az eseményekről.

Egy miszrátai kórház orvosa tizenegy halottról és húsz sebesültről számolt be. Elmondása szerint a sebesülteket helyi lakosok vitték be kocsijaikon a kórházba, mert a mentők a tűzérségi tűztől félve nem vállalták a fuvart.

Líbiai katonák elmondása szerint a felkelők ellenállnak az ország keleti részén lévő Adzsdábíjában, amely az utolsó fontos település a felkelők fő központjának tekintett Bengázi előtt. A helyszínre vitt külföldi újságírók ugyanakkor azt tapasztalták, a Tripolitól mintegy ezer kilométerre lévő város környékén a katonák a levegőbe lőttek, s azt mondták, hogy ellenőrzik Adzsdábíját. Az újságírókat magára a településre nem engedték be.