Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Frecce Tricolori tanítja a formálódó arab csapatot

Szöveg: JETfly |  2010. november 8. 21:23

Az Egyesült Arab Emirátusok új bemutató köteléke, az „Al Fursan” (The Knights) várhatóan 2011-től már hivatalosan is repülhet bemutatókat. 2010 januárjában, Al Ain-ben már láthatta a közönség a bemutató csapatot, ami 2010 júliusában az olaszországi Rivolto légibázison – a Frecce Tricolori segédletével – kezdte meg a felkészülést.

Az Egyesült Arab Emirátusokból nyolc pilóta érkezett Olaszországba, akik az Alenia Aermacchi MB-339A típusú kiképzőgépein gyakorolhatták a kötelékrepülést. A formálódó Al Fursan csapata szintén ezzel a típussal fogja repülni bemutatóit. A csapat részéről Khaled Omar saleh Bahussain nyilatkozott a Frecce Tricolorival eltöltött hónapok kapcsán, aki elmondta, hogy köszönettel tartoznak az olasz pilótáknak, amiért elvállalták a szárnyait még csak most bontogató Al Fursan kiképzését, továbbá hangsúlyozta, hogy az itt megszerzett tapasztalatok fontos alapját képezik majd a csapat jövőjének.

Az Egyesült Arab Emirátusok bemutató köteléke várhatóan 2011 januárjában fejezi be az olaszországi kiképzést, ezt követően hazájukban folytatják a gyakorlást.

Az Al Fursan csapatát hét gép alkotja (ebből egy szóló), a pilóták mindannyian az UAE légierejének oktatói. Az Alenia Aermacchi a közelmúltban fejezte be az Emirátusokban hat darab MB-339A-as gép bemutató feladatkörre történő átalakítását, hasonló munkálatokat végeznek jelenleg is további négy gépen Olaszországban, melyek szintén megkapják majd a csapat látványos fekete-arany festését. Az előzetes tervek szerint ez a négy gép 2010 november-december környékén érkezhet meg az Egyesült Arab Emirátusokba.

 

Címkékkiképzés