Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A határon szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: Markovits Szilvia törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 31. 16:54

A határvédelemben résztvevő katonák több bázisán tett látogatást dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka december 31-én, pénteken. A látogatás során a parancsnok megköszönte a katonák egész éves áldozatos munkáját és felhívta a figyelmet az elkövetkező napok feszes szolgálatellátására is. A látogatáson részt vett Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

Határlátogatás_1231 (1)

A Magyar Honvédség parancsnokát Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Vokla János ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék jelenlegi parancsnoka fogadta a reggeli órákban Hódmezővásárhelyen. Az aktuális helyzet ismertetése után dr. Ruszin-Szendi altábornagy találkozott a helyben szolgálatot teljesítő 3. század parancsnokával és a század törzs állományával. A parancsnoki tájékoztatót követően megtekintette a katonák elhelyezési körleteit, és személyesen győződött meg a szolgálatellátás feltételeinek meglétéről.

Az altábornagy ezután ellátogatott a kelebiai határszakaszra, ahol a 7. század parancsnokával és vezénylőzászlósával találkozott, majd a századparancsnoktól tájékoztatást kapott az alegység feladatairól és napi tevékenységéről.

Határlátogatás_1231 (3)

A program zárásaként a Magyar Honvédség parancsnoka felkereste a Tábori Ellátó Pontot Mélykúton, ahol az Ellátó Pont parancsnoka tette meg jelentését, valamint bemutatta a bázis objektumait. A látogatás során dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy beszélgetett a feladatot végrehajtó katonákkal, és megköszönte az elmúlt évben tett rendületlen és áldozatos szolgálatellátásukat. A parancsnok megállapította, hogy a katonák mindenhol motiváltan látták el feladataikat, ezzel is biztosítva, hogy az illegális bevándorlók ne tudjanak bejutni Magyarország, és így az Európai Unió területére.

A Magyar Honvédség vezetői az ünnepi időszakban meglátogatták az összes határvédelmi bázist, ahol kivétel nélkül példás rendet találtak, a személyi állomány fegyelmezetten hajtotta végre feladatait.