Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hazaszeretet kortalan

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 18. 14:47

Különleges megkeresésre adott örömteli választ Magyarország honvédelmi minisztere: Szalay-Bobrovniczky Kristóf a 11 éves Nimród karácsonyi kívánságát váltotta valóra.

20221218_miniszter_ajandek

Szülei elmondása szerint Nimród már 9 éves korában eldöntötte: semmilyen más hivatás sem jöhet szóba, csak a honvédelem! E fiatalkori vállalás azonban több a gyermeki álmodozásnál, hiszen azontúl, hogy  minden katonai rendezvényen jelen van, az elmúlt évek során Nimród mondhatni teljességgel be is öltözött, hiszen a bakancsot, a rohamsisakot, valamint az egyenruhát és annak minden kötelező ékítményét már beszerezte. Gyűjteményének már csak egy híja volt: egy 2015M Bocskai sapka. A magyar honvédek védjegyének is tekinthető kelme kapcsán szülei a honvédelmi tárcához fordultak, hogy valóra válthassák Nimród karácsonyi kívánságát.

Magyarország honvédelmi minisztere megismerve Nimród történetét, irodájában fogadva, személyesen adta át a kivételes ifjúnak az egyenruháját teljessé tevő sapkát. Az ajándékozást követő kötetlen beszélgetés során a jövő honvédje elárulta, hogy először a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztképzésére fog jelentkezni, amit követően tervei szerint egyenesen az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységhez vezet majd útja, azon belül is a Honvéd Palotaőrséghez szeretne csatlakozni. Mint fogalmazott: miután leszolgálta ott idejét, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál folytatná pályafutását.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Nimród terveit nagyon komoly elköteleződésnek és vállalásnak nevezte, hozzátéve, hogy a katonai karrierje során olyan élményeket szerezhet majd, ami semmi máshoz sem hasonlítható. Amellett, hogy sok sikert kívánt álma valóra váltásához, a honvédelmi tárcavezető arra kérte Nimródot, hogy jelentkezzen, amint kinőné frissen kapott Bocskaiját, hogy biztosíthassák számára a következő méretet.

Kapcsolódó cikkek
20221216_jonak_lenni_jo_cover

Jónak lenni jó!

2022. december 17. 15:00