Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alkalmazkodtak a változásokhoz

Szöveg: MH BHD Kommunikációs Alosztály | Fotó: Bankó József |  2022. december 18. 16:14

Az év végéhez közeledve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (NHD) állománya megtartotta évzáró állománygyűlését.

web_BHD4116

Zsolnai Tamás ezredes, köszöntötte az állomány tagjait, majd beszédében értékelte a „32-esek” által a 2022-es év során ellátott feladatokat. Az elmúlt évben számos változás történt a szervezet életében, mint például a díszelgő feladatok ellátása során használt fegyverek cseréje új típusra vagy a korábban alegységként működő huszárság különválása és az MH BHD Honvéd Huszár Díszegység (HHD) néven történt megalakulásuk.

A vezetői állományt érintő változás is történt az év során: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter 2022. októberében ezredesi rendfokozatba léptette elő és egyúttal az MH BHD, 32. NHD vezetőjeként parancsnoki beosztásba helyezte Zsolnai Tamás korábbi parancsnok-helyettest.

web_BHD4100

Zsolnai Tamás ezredes méltatta a teljes állomány kitartó munkáját, megköszönte a kiváló szinten végrehajtott feladatokat. Kiemelte, hogy a 2022-es évet a változásokhoz alkalmazkodva, sikeresen zárta a szervezet és szólt a 2023-as év terveiről is. Zsolnai ezredes beszéde végén kitért a közelgő karácsonyi ünnepekre is, az állomány minden tagjának békés készülődést és boldog karácsonyi ünnepeket kívánt. Az állománygyűlés elismerések átadásával zárult.

Az állománygyűlést követően dr. Ujházy László ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Vezetéstudományi és Közismereti Tanszék vezetője tartott előadást „Aktuális vezetéselméleti kérdések. A jelenkor vezetői kihívásai” címmel.

Kapcsolódó cikkek