Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hegyek csodálatos világa

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. április 30. 12:31

Ezt a címet viseli az a fotókiállítás Szentendrén, amely az KH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) Művelődési Központjának aulájában nyílt meg április 28-án. A Föld Napja alkalmából megnyitott tárlat mintegy ötven alkotását dr. Babits Lajos nyugállományú alezredes készítette, aki közel 35 évet dolgozott a szentendrei laktanyában testnevelő tanárként, így nem csoda, hogy a megnyitón sokan régi ismerősként üdvözölték a mindig mosolygós, ma is aktív természetjáró tanárt.

Minden művész elsődleges törekvése, hogy alkotásai a közönség figyelmével találkozzanak, s lehetőleg minél több ember örömére szolgáljanak. Így van ezzel Babits Lajos is, aki a tárlat megnyitóján elmondta: a kiállított alkotások a legutóbbi két nyáron az Alpokban és a Magas Tátrában tett túráin készültek. A hegyek csodálatos világa – hangsúlyozta – a fotós számára kétszeresen is élményt ad, hiszen a fizikai próbatétel mellett a látnivalót is meg kell örökíteni. Ezt a csodát igyekszik visszaadni mindazoknak, akik érdeklődnek szűkebb vagy tágabb környezetük szépségei iránt, vagy csak felelősséget éreznek a természet értékeinek megóvásáért.

Babits Lajos nem először találkozik a szentendrei laktanya közönségével. Természetfotóinak gazdag tárházából összeállított válogatásait rendszeresen kiállította a laktanyában, illetve a szomszédos Helyőrségi Klubban.

Az április 28-i megnyitón Rédei Istvánné, a Művelődési Központ vezetője és Márton Zsolt mérnök százados, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sport Egyesület elnöke meleg szavakkal köszöntötték az alkotót és ajánlották a közönség figyelmébe a tárlatot, amely május 16-ig tekinthető meg.

1595917839
1595917839

 
 Fotó: A szerző felvételei