Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HHK-ra látogatott a Koreai Köztársaság budapesti véderőattaséja

Szöveg: Fülöp Dóra | Fotó: a szerző felvételei |  2023. február 25. 16:53

Hivatalos látogatáson üdvözölte Kyongihn Jeong ezredest, dél-koreai véderőattasét dr. Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) megbízott dékánja február 21-én.

DKA_Belső nyitókép

A találkozón dr. Lippai Péter dandártábornok ismertette a HHK és a magyar honvédtisztképzés speciális helyzetét, illetve a haderőreformra vonatkozó elképzeléseket. A kar dékánja kiemelte, hogy a haderőmodernizáció új kihívások elé állítja a tisztképzést, míg az újonnan beszerzett haditechnikai eszközök a nyelvi készségek előtérbe helyezését követelik meg a felkészítés során.

DKA_1

Dr. Jobbágy Zoltán ezredes, nemzetközi dékánhelyettes ismertette a HHK oktatási portfolióját, majd azokról a nemzetközi kapcsolatokról beszélt, amelyek lehetővé teszik, hogy a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar honvéd tisztjelöltjei multinacionális környezetben is széleskörű gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert. A dékánhelyettes hangsúlyozta, hogy az Erasmus+ keretében működő tanulmányutak mellett a kar kétoldalú együttműködési megállapodáson alapuló hallgatói csereprogramjai is hozzájárulnak ahhoz, hogy a honvéd tisztjelöltek és a civil hallgatók nemzetközi kapcsolatai már az oklevél megszerzése előtt bővüljenek.

DKA_3

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tájékoztatója után a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveletvezető és Irányító Központ képviseletében Szerencse Renáta alezredes a nemzetközi béketámogató műveletekben történő magyar szerepvállalást, illetve a Magyarország számára biztonsági szempontból kiemelt jelentőségű régiók körét ismertette.

DKA_2