Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hiteles tájékoztatás érdekében

Toborzók látogattak a tatai páncélosdandárhoz

Szöveg: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság | Fotó: a katonai szervezet felvételei |  2023. január 26. 8:32

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon (MH KIKNYP) kiemelten fontos, hogy a toborzók valamennyi alakulatról és a különböző katonai beosztásokról aktuális információkkal rendelkezzenek, és így hitelesen tudják tájékoztatni a katonai szolgálat iránt érdeklődőket. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek vezetői kihelyezett értekezleteket, amelyek során az egyes alakulatok aktuális helyzetéről, működéséről, mindennapjairól is tájékozódhatnak.

toborzonyit

Legutóbb, január 24-én, a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogattak az MH KIKNYP katonái. Tóth István ezredes, a dandár parancsnoka előadást tartott az alakulatról, annak feltöltöttségéről, a jövőbeni tervekről, megfogalmazva a számukra fontos toborzó prioritásokat.

A toborzókat a dandár törzsfőnöke, Kása István ezredes vezette körbe a laktanyában. Megmutatta a kupolát, a szerelőműhelyeket, az új haditechnikai eszközök elhelyezésére szolgáló hangárokat, az új tornacsarnokot, valamint a készülő szimulátorok terveit. Mindemellett a haderőfejlesztésben frissen beszerzett PzH 2000 önjáró tüzérlöveget, a Gidrán páncélozott moduláris harcjárművet és a Leopard 2A4 HU harckocsikat is közelről szemügyre vehették a toborzók.

toborzo18

A katonák az ebéd során megismerhették a páncélosdandár étkezdéjét vezető Károlyi Balázs törzsőrmester saját fejlesztését, amelynek révén ‒ a konzervek helyett ‒ a gyakorlótéren is minőségi, meleg ételt fogyaszthatnak a katonák.

A délután folyamán, az MH KIKNYP vezetői értekezletén Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka röviden kitért a napjainkban tapasztalható változásokra, felvázolta a Magyar Honvédség fiatalításának lehetőségeit, valamint a következő időszak feladatait.

Címkéktoborzás