Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hölgyek sem maradtak le a mezei futóbajnokságon

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. március 26. 15:47

„Ép testben ép lélek!” – ezzel a mondattal nyitotta meg Zsigmond Kálmán ezredes, parancsnokhelyettes a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár mezei futóbajnokságát március huszonhatodikán. A rendszeres mozgás, a sport mindannyiunknak fontos, de van olyan ember is, akinek az edzettség élet-halál kérdése.

Az alakulat katonái meg is tesznek mindent, hogy állóképességüket, edzettségi szintjüket a legmagasabb szinten tartsák.
Róth Balázs főhadnagy – a dandár testnevelő tisztje elmondta, hogy a napi egy órás kötelező testnevelési foglalkozásokon a személyi állomány minden nap más és más mozgásanyagból összeállított „edzési tervet" követ, mely alkalmas arra, hogy a katonákat mind a napi, mind a missziós tevékenységek során adódó fizikai terhelésre felkészítse. Megtalálható benne az atlétika, az erősítő gyakorlatok, a menetgyakorlat, a kötelékfutás és a sportjátékok is.

A mozgás azonban nem határolódik napi egy órára. A dandár sportlétesítményeit a katonák munkaidő után is szabadon használhatják, és délutánonként nem ritka az együtt, kötelékben futó bajtársak látványa.
A dandár rendelkezik kondicionáló teremmel, atlétika-, kispályás futball- és teniszpályákkal, strandröplabda-, valamint kosárlabda pályával is.

Az alakulat katonái rendszeres résztvevői a különböző versenyeknek, és a dandár mezei futóbajnoksága is ennek szellemében, az áprilisban megrendezésre kerülő Magyar Honvédség szintű bajnokság előhírnökeként folyt.
A versenyen törzs és az alegységek legjobbjai mérkőztek egymással.

Az indulók között több hölgy katona is küzdött, cseppet sem maradva el férfi társai teljesítményétől.