Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség zenekarai is fellépnek az atlétikai vb záróhétvégéjén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI, Horváth Sztaniszláv és Szováthy Kinga archív felvételei |  2023. augusztus 16. 12:22

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonazenészei augusztus 26-án és 27-én, a Clark Ádám téren játszanak az atlétikai világbajnokság fővárosi szurkolói pontjai közül.

zenekar

Az MH BHD Központi Zenekar augusztus 26-án, szombaton reggel fél hattól délelőtt 10 óráig, míg az MH BHD 32. Testőrezred Budapest Helyőrség Zenekar augusztus 27-én, vasárnap szintén reggel fél hattól délig zenél a Lánchíd budai hídfőjénél.

Az atlétikai világbajnokság szervezői több szurkolói pontot állítanak majd fel Budapest belvárosában az augusztus 19-én, szombaton kezdődő atlétikai világbajnokság utcai versenyei mentén – tájékoztatott az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Németh Balázs augusztus 14-ei, Hősök terén tartott sajtótájékoztatóján közölte, a férfi és női maratonfutásnak, illetve a férfi és női 20 és 35 kilométeres gyaloglásnak lesz a rajt- és célterülete a Hősök terén, ahol már állnak a lelátók, és két óriáskivetítő is működik.

A klasszikus 42,195 kilométeres távot augusztus 26-án, szombaton és augusztus 27-én, vasárnap az indulók a Budapest belvárosában kijelölt 10 kilométeres pályán – négy kört futva – teljesítik. A Hősök teréről az Andrássy úton kezdenek, majd az Akadémiát érintve a Lánchídon futnak át Budára, az Alagút után az Attila útra fordulnak, majd a Várkert Bazár előtt elhaladva visszatérnek a Lánchídon Pestre, onnan az Andrássy útra.

DSZZS20230815017

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, az előtérben középen Youhuu, a rackajuh, a vb kabalafigurája az atlétikai világbajnokság belvárosi szurkolói zónájának megnyitóján az Erzsébet téren augusztus 15-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

„Élményt adunk a gyalogló és a maraton versenyszámok mellé is. Itt lesz a Hősök terén a rajt-cél terület, és azon kívül, hogy sportversenyeket láthatnak a kilátogató nézők, zenekarokkal is találkozhatnak, koncerteket hallgathatnak. A 10 kilométeres kör mellett több szurkolói pontot, szurkolói zónát felépítünk” – mondta Németh Balázs.

A szervezők tájékoztatása szerint a fellépők között lesz Miklósa Erika és a Magyar Honvédség zenekarai mellett a Follow the Violin, a női maraton előtt, augusztus 26-án, szombaton, míg másnap, augusztus 27-én, vasárnap a férfiak viadalát megelőzően a Szakács Gergő Akusztik játszik.

Németh Balázs elárulta, hogy már túlvannak a 300 ezer eladott jegyen és a legfrissebb adatok szerint a jegyvásárlók 52,3 százaléka magyar. Külföldről 103 országból vettek belépőt.

zenekar_2
Kapcsolódó cikkek