Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő katonája - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. március 11. 12:37

Palásti Petra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának negyedéves hallgatója. A kedves és mosolygós lány remek tanuló, amit az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián nemrég elért eredménye is igazol, de a sport terén ugyancsak sikeresnek számít.

MH_2023_3_borito

Az NKE végzős hallgatójának felmenői között számos katona van, példáik eleve a honvédségi pálya felé orientálták Petrát, de számára akadt még egy másik fontos motiváló tényező is.

– Nagyon szeretek sportolni: funkcionális és magas intenzitású edzéseken veszek részt. A Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum után egyebek mellett azért is jelentkeztem a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra, mert a honvédségnél hasznosíthatom a kilencévnyi sportolói múltamat. Amikor középiskolásként kilátogattam az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításra, a katonahölgyekkel folytatott beszélgetés még inkább megerősített abban, hogy a seregben a helyem. Négy esztendő múltán pedig úgy érzem, jól döntöttem – fogalmaz a fiatal egyetemista, hozzátéve, hogy a családja mindenben támogatja, bíznak benne, és a választásáról ugyanúgy gondolkodnak, mint ő: meg fogja állni a helyét a honvédségen belül, hiszen mindig a kitartás jellemezte. Emellett természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy a sereg biztos jövőt és továbblépési lehetőséget nyújt számára, ráadásul folyamatosan fejlesztheti a képességeit is.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 10-én, pénteken megjelent számában!