Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Kadhafi-erők harckocsijai még Miszráta központjában vannak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 25. 5:36

A nyugati koalíció légicsapásai eltalálták szerda éjjel a líbiai kormányerők több harckocsiját a lázadók kezén lévő nyugati Miszráta város külterületén, de egy helyi lakos elmondása szerint a városközpontban még ott vannak a hadsereg harckocsijai, s azokat nem érte eddig találat.

A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők szerdán megszerezték az ellenőrzést Miszráta kikötője fölött, elvágva több ezer egyiptomi és fekete-afrikai vendégmunkás menekülési útját, akik tengeri úton próbálták elhagyni az országot – mondta az idézett lakos csütörtökön telefonon a Reuters brit hírügynökségnek.

A kormányerők harckocsijai az éj leple alatt tértek vissza Miszráta belterületeire, s támadásaikat felújítva lőtték a város fő kórházának a környékét – közölték helybéliek és lázadók. “A helyzet nagyon súlyos" – mondta telefonon egy orvos, majd megszakadt a kapcsolat.

A Tripolil, a fővárostól délnyugatra lévő, szintén a lázadók ellenőrizte Zentenben helyi beszámolók szerint Kadhafi csapatai erősítést kapnak. A keleti országrészből pedig olyan hírek érkeznek, hogy a lázadó erők még mindig csak a környékén vannak Adzsdábíjának, amelyet több mint három napja próbálnak visszafoglalni.

Címkékharckocsi