Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai sajtóról Sárospatakon

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. május 15. 14:11

Újságíró-olvasó találkozóra hívták a honvedelem.hu munkatársát Sárospatakra. Kollégánk, Szűcs László a Zrínyi Ilona Városi Könyvtárban és a Vay Miklós Szakképző Iskolában tartott előadást a Magyar Honvédség felépítéséről, feladatairól, valamint a katonai sajtóról.

Újságíró-olvasó találkozót szervezett a sárospataki Zrínyi Ilona Városi Könyvtár vezetője, Kövér Sándorné, május 14-ére a könyvtár olvasótermébe.

A rendezvényre a honvedelem.hu újságíróját, Szűcs Lászlót hívták meg, aki előadása első felében a Magyar Honvédség felépítéséről és feladatairól tájékoztatta az érdeklődőket, felhasználva a www.hm.gov.hu honlapon mindenki számára elérhető adatokat és információkat.

Kollégánk ezt követően a katonai sajtóról, egészen pontosan a Magyar Honvéd című havi magazinról és a www.honvedelem.hu hírportálról beszélt. Kitért arra, hogy a Magyar Honvéd idén januárig a Magyar Honvédség belső tájékoztatást szolgáló sajtóterméke volt, ebben az évben azonban „az utcára került", vagyis az újságárusoknál bárki megvásárolhatja.

Az internetes hírportálról szólva elhangzott: az online magazin alig másfél éve kezdte meg működését, s azóta egyre többen olvassák – a készítők céljainak megfelelően nemcsak „szakmabeliek", azaz katonák, hanem a honvédelem iránt érdeklődő civilek is.

Az előadás végén az érdeklődőknek lehetőségük nyílt kérdésfeltevésre is. Az egyik vendég szót kérve elmondta: az újságíró-olvasó találkozó azért volt számára érdekes és hasznos, mert az országnak ezen a részén nincsen jelen a Magyar Honvédség. A legközelebbi alakulat is több mint száz kilométerre, Debrecenben található, így az itt élők ritkán találkoznak a katonákkal, keveset tudnak életükről.

1595887219
 

A honvedelem.hu újságírója másnap a város egyik középfokú oktatási intézményében, a Vay Miklós Szakképző Iskolában a 11. évfolyamos hallgatók előtt tartott előadást. A fiatalok leginkább a szerződéses és hivatásos katonai szolgálatról érdeklődtek, és tisztában voltak azzal, hogy a Magyar Honvédség még a jelenlegi gazdasági válság alatt is biztos munkahelynek számít.

Kérdéseikre válaszolva elhangzott: a városhoz legközelebbi toborzó irodákban, vagyis Debrecenben, Nyíregyházán, esetleg Miskolcon érdeklődhetnek a katonai szolgálat részleteiről.

A találkozót követően az iskola igazgatója, Téglás Zsolt Gábor elmondta: örült, hogy a városi könyvtár vezetője az iskolában is szervezett egy találkozót a katonai sajtó egyik újságírójával, mert így az intézmény tanulói olyan szakterület képviselőjével találkozhattak, amelyről többségük korábban még csak nem is hallott.

További képek:

1595887219
 

1595887220
 

1595887220
 

1595887220
 

Fotó: Zrínyi Ilona Városi Könyvtár, Sárospatak