Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kiképzőbázison is áttekintették a feladatokat

Szöveg: Papp Nikolett |  2010. március 10. 14:54

A MH Központi Kiképző Bázis éves értékelő és feladatszabó értekezletére került sor március 9-én, amelyen részt vett Juhász István vezérőrnagy, a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály vezetője. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a kiképzőbázis parancsnoka áttekintette a 2009. évben végrehajtott hazai és nemzetközi vonatkozású feladatokat.

A bázis valamennyi szervezeti eleme összehangolt, egy irányba ható tevékenységet végzett annak érdekében, hogy az alaprendeltetésből származó és a nem tervezett feladatokat az állomány összességében eredményesen teljesítse. Külön kiemelte a Mecséri János Kiképző Osztály és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola állományából kialakított Ideiglenes Kiképző Zászlóalj teljesítményét. A megnövekedett feladatok kezelésére létrehozott ideiglenes kiképző szervezet eredményesen elvégezte a szerződéses legénységi állományú katonák, a tiszt és tiszthelyettes hallgatók, a repülőgép-vezető jelöltek, a három hónapos rajparancsnoki tanfolyamra érkezők, a nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettesek, valamint a tűzoltók alap felkészítését.

Az MH KKB egyes szervezeteit a parancsnok részletesen értékelte és minősítette, külön számba vette az eredményeket és a feladatok végrehajtását esetenként nehezítő tényezőket. Összességében a bázis elmúlt évi tevékenységét az elöljáró egyes területeken kimagaslónak, más területeken eredményesnek értékelte.

 

2010. évi fő feladatairól szólva ismertette az idei bevonulások és a különféle kiképzések időpontjait, majd parancsnoki elvárásként hangsúlyozta a példamutatás, a rend és fegyelem fontosságát a mindennapi munka során. Évértékelő és feladatszabó beszédét Isaszegi tábornok azzal fejezte be, hogy megköszönte a bázis valamennyi dolgozójának az egész évben végzett fáradságos munkát, valamint kérte a vezérkar főnök jelenlévő képviselőjén keresztül az elöljáró segítségét számos régóta húzódó – főleg személyügyi- döntés meghozatalában.

Ezt követően Juhász István vezérőrnagy elismerését fejezte ki a szentendrei laktanya parancsnokának és katonáinak, majd kiemelte, hogy a kiképző bázis az elvárásokat teljesítette, tisztességesen és becsületesen helyt állt a létszámhiány és a nehéz pénzügyi helyzet ellenére is. A 2010. évre vonatkozóan felhívta a figyelmet a takarékosságra, valamint a gondos munkavégzésre, amely elengedhetetlen az alapműködés biztosításához.