Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kórházakban is példaértékű a katonák elhivatottsága

Szöveg: Tigyi István főtörzszászlós | Fotó: Csizmadia Zoltán zászlós |  2021. május 13. 8:08

Tigyi István Zsolt főtörzszászlós, a kibervédelmi szemlélőség vezénylőzászlósa Csizmadia Zoltán zászlós, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred megbízott vezénylőzászlósa kíséretében látogatta meg a gyulai és az orosházi kórházakban szolgálatot teljesítő katonákat május 11-én.

Tigyi (1)

A feladatba bevont katonák elhivatottsága és tenni akarása példaértékű, még úgy is, hogy sokan több hónapja teljesítenek szolgálatot. A műszaki ezred és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár aktív állományú, valamint az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékos katonái tudásuk legjavát nyújtva segítenek a hosszú ideje tartó pandémiás helyzetben a kórházak dolgozóinak. A katonák és az általuk képviselt katonai értékek a civil társadalom számára is kézzelfogható megjelenése fokozta az oltást igénylők fegyelmezettségét, a járványügyi intézkedések betartását. Az egészségügyi szakdolgozók megtapasztalhatták a katonák számára alapvető jelentőségű fegyelmezettséget, a tökéletességre törekvést, valamint a bajtársiasságot.

Tigyi főtörzszászlós az orosházi kórházban a nap zárásaként megtartott eligazításon megköszönte a katonák szolgálatát, kitartását és elhívatottságát, majd felhívta az állomány figyelmét arra, hogy legyenek büszkék a hivatásukra és a teljesítményükre, de mindenkor legyenek tudatában annak is, hogy a Magyar Honvédséget képviselik, rajtuk keresztül ítélik meg a katonákat, ezért kellő alázattal és tisztelettel, de fegyelmezetten és határozottan lássák el továbbra is a szolgálatukat. Végezetül arra kérte az állományt, hogy tolmácsolják köszönetét családjuk, hozzátartozóik felé, amiért támogatást és biztos hátteret nyújtottak.

Tigyi (2)