Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikai ezreddel ismerkedett Vadai Ágnes

Szöveg: sonline.hu/honvedelem.hu |  2008. január 24. 10:31

Tizenhárom országban ezer magyar katona vesz részt különféle missziókban. Ez nem menne a kaposvári logisztikai ezred lelkiismeretes munkája nélkül – jelentette ki szerdán dr. Vadai Ágnes, a Monvédelmi Minisztérium államtitkára Kaposváron.

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél hétszáz hivatásos és szerződéses katona, valamint közalkalmazott dolgozik. A létszámot bővíteni szeretnék, ezért nemrégiben is toborozták az érdeklődőket – tájékoztatta a tárca államtitkárát Gavlik Péter alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka, majd az ezred munkájáról is beszélt.

– Külön érdekes, hogy a katonai és politikai vezetés számára nőként szerzek ismereteket, hiszen a kaposvári alakulat tizenhét százaléka is hölgy – mondta dr. Vadai Ágnes.
Az államtitkár hozzátette: áttekintette a Magyar Honvédség használaton kívüli dél-dunántúli ingatlanjait is, amelyeken mihamarabb szeretnének túladni. A bevételből finanszíroznák a fegyveres erők infrastrukturális fejlesztéseit. A Boconádi ezrednél például a vizesblokkok korszerűsítése mellett tornaterem építését szorgalmazzák, hogy a külföldi katonai missziók háttérmunkáját megfelelő fizikai állapotú állomány végezhesse.