Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alakuló ülést tartott a Magyar Honvédség Parancsnoksága Testnevelési és Sportbizottsága

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2020. január 30. 17:29

Január 29-én tartotta alakuló ülését a Magyar Honvédség Parancsnoksága Testnevelési és Sportbizottsága, Budapesten. A tanácskozó testület a Magyar Honvédség parancsnokának az állomány fizikai felkészítését érintő tevékenységét segíti.

1596075510

Az ülésen a 2020. évi feladatok megvitatását követően elfogadták a bizottság 2020. évi munkatervét és működésének szabályait tartalmazó ügyrendjét, amely konkretizálja az évben tartandó ülések időpontjait és a várhatóan megtárgyalandó témaköröket is. Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese az ülésen elmondta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program új haditechnikát és új kultúrát hoz a Magyar Honvédség életébe, ami az állomány szintjén is változásokat jelent. Kiemelte, az egészséges életmód, a fizikai aktivitás feltétele a fizikailag jól felkészült, sportos megjelenésű állomány kialakításához. Böröndi altábornagy hangsúlyozta, hogy a mindennapos sportolás minden katonai szervezetnél és minden vezető szemében kiemelten támogatandó tevékenység legyen, illetve, hogy a katonák ne külső kényszerből, hanem belső értékként törődjenek fizikai állapotukkal. Hozzátette, ennek eléréséhez a Bizottságban helyet kapott minden szakág, amely a célért tenni tud, és azok a tárcával és az MH-val együttműködő civil szervezetek, melyek segítik a katonák sportolását.

1596075510

A sportnak fontos és kiemelt szerepe van a Magyar Honvédség életében, hiszen nemcsak a testre, hanem a lélekre is pozitív hatást gyakorol.  Így a bizottság komoly feladatot lát el: a testnevelés és sporttevékenység folyamatos nyomon követésével, a feltételrendszer megteremtésével, javításával és fenntartásával. Az érintett katonai és társadalmi szervezetek tevékenységének összehangolásával és a parancsnoki döntések előkészítésével hozzájárul az állomány egészséges és fizikailag aktív életmódjának fenntartásához, a fizikai állapot javításához, valamint a honvédelmi sport és versenyrendszer működéséhez.

Mindemellett figyelemmel kíséri a katonákkal szemben támasztott fizikai követelmények alkalmazását, javaslatokat dolgoz ki a szükséges módosításokra, támogatja a szabadidős sportokat, valamint segíti a honvéd sportegyesületek tevékenységét és az MH Sportszázad hatékony működését. 

1596075510
Címkéksport