Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szöveg: Révész Béla |  2019. július 5. 14:44

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának 2019-ben végzett hallgatói vették át oklevelüket július 5-én, Budapesten.

1599205121
A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hatvanhárom végzős hallgatója vette át oklevelét pénteken a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szent László kápolnájában. Koltay András rektor köszöntőjében az oklevéllel járó felelősséget hangsúlyozta. Mint mondta, a végzett hallgatók alapos tudást és szilárd erkölcsi mércét visznek magukkal, amikor kilépnek az egyetem kapuján, hiszen tanulmányaik arra készítik fel őket, hogy a vezetési szinteknek megfelelően legyenek képesek eligazodni az egyre bonyolultabb biztonsági kihívások között, s akár a legösszetettebb műveleti környezetben is sikerrel vezessék alárendeltjeiket. „Szándékaink arra irányultak, hogy a gyökereinket tisztelő, tudásában elmélyült, emberségében megkérdőjelezhetetlen katonai vezetőket képezzünk. Nekik méltónak kell lenniük a nemzet szeretetére és a magyar emberek bizalmára" – hangsúlyozta az intézmény rektora.

1599205121
Pohl Árpád dandártábornok, az NKE HHK dékánja beszédében a végzett hallgatók tanulmányainak komplexitását emelte ki. Mint mondta, amikor a honvédség vezetői úgy döntenek, hogy egy-egy tehetséges tisztet vagy főtisztet beiskoláznak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, tudják, hogy azok a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon olyan korszerű ismereteket kapnak, amelyek lehetővé teszik számukra a magasabb beosztás betöltését. „Ebben a beosztásban mindig tartsák szem előtt közös és saját felelősségüket" – mondta a hallgatóknak HHK dékánja.

Az elismeréseket és okleveleket az Egyetem rektora, a HHK dékánja, valamint Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke és Csikány Tamás ezredes, a Honvédelmi Minisztérium főosztályvezetője adták át a hallgatóknak. Összesen negyvenkilenc mesterszakos és tizennégy szakirányú továbbképzésben részt vett hallgató vehette át oklevelét.

1599205122
Fotó: Füzes Judith