Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a déli határszakaszon

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. március 20. 7:20

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tett látogatást március közepén a határvédelmi feladatokba bevont katonáknál.

1596077264

A program Hódmezővásárhelyen kezdődött, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokságán, ahol Nagy Sándor ezredes, a kötelék parancsnoka fogadta Kriston István főtörzszászlóst. A vezénylőzászlós tájékoztatást kapott a vezetés-irányítási rendről, valamint a szolgálatot teljesítők érdekében tett járványügyi intézkedésekről.

1596077264

A látogatás során Kriston főtörzszászlós bejárta a határvédelmi feladatokat kiszolgáló logisztikai csapatok települési helyét is. A kelebiai és hercegszántói határvédelmi bázison a főtörzszászlós tájékoztatást kapott a határvédelmi feladatokba bevont erők elhelyezkedéséről és létszámáról, a Hercegszántó közelében található határszakasz szemrevételezése közben beszélgetett a szolgálatban lévő katonákkal és rendőrökkel is.

1596077265

A mostani látogatás célja az volt, hogy Magyar Honvédség első számú altisztje személyesen találkozzon a déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonákkal. „A kialakult járványügyi veszélyhelyzetben a katonák továbbra is példa értékűen teljesítik feladataikat a déli határszakaszon. A bejárás során látottakról és a tapasztalatokról jelentést teszek a Magyar Honvédség parancsnokának" – mondta a főtörzszászlós.

1596077265

A hazánkra nehezedő migrációs nyomást figyelembe véve a Magyar Honvédség katonái – a határvédelmi szerepvállalásának megfelelően – az újonnan kialakult helyzetben is biztosítják a határvédelemhez szükséges erőket.

1596077265