Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar katonák elismertek és fegyelmezettek

Szöveg: Tamás Gergő főhadnagy – Szűcs László |  2012. február 29. 21:29

Szükség van a jól kiképzett és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező katonákra – mondta Domján László vezérőrnagy február 29-én, szerdán Pristinában. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka az MH KFOR Kontingens hatodik váltását látogatta meg a koszovói fővárosban található Slim Lines táborban.

1595932208
Bosznia-hercegovinai látogatása után február 29-én, szerdán Koszovóba érkezett és látogatást tett az országban szolgáló magyar békefenntartó katonáknál Domján László vezérőrnagy. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokát a pristinai repülőtéren Györei József alezredes, rangidős nemzeti képviselő, Polyák András alezredes, az MH KFOR Kontingens hatodik váltásának parancsnoka, valamint Hanák Béla, a koszovói magyar nagykövetség első titkára fogadta.

Domján vezérőrnagy a KFOR főparancsnokságán találkozott az ott szolgáló magyar törzstisztekkel, akik a térség biztonsági helyzetéről tartottak tájékoztatót. A megbeszélésen részt vett Balla Lóránt koszovói magyar nagykövet is, aki hozzászólásában kiemelte a magyar katonák elismertségét, fegyelmezettségét és szakmai hozzáértését.

Az MH ÖHP parancsnoka ezt követően találkozott Erhard Drews vezérőrnaggyal, a KFOR parancsnokával, aki elmondta: elégedett a magyar kontingens hatodik váltásának a zárógyakorlaton mutatott teljesítményével.

1595932208
A közös portugál−magyar KFOR Harcászati Tartalék Manőver Zászlóaljnak (KFOR TACRES BATTALION) helyet adó Slim Lines táborban Domján vezérőrnagy találkozott Paolo Marques alezredessel, a zászlóalj parancsnokával, majd Polyák András alezredes jelentést tett a hatodik váltás készenlétének eléréséről, a napokban végrehajtott átadás-átvétel óta elvégzett feladatokról és a magyar békefenntartók előtt álló teendőkről is.

A tábor bejárása során Domján tábornok megtekintette a magyar katonák elhelyezési körleteit és irodáit, majd a portugál−magyar közös, statikus haditechnikai bemutatón megnézte azokat a felszereléseket, amelyeket a békefenntartók a tömegkezelési feladatok során használnak.

A látogatás végén megrendezett állománygyűlésen az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka az aktuális hazai eseményekről tájékoztatta a Koszovóban szolgáló magyar katonákat. Beszédében a tábornok kitért arra is, hogy a Magyar Honvédségnek szüksége van a jól kiképzett és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező katonákra.

1595932208

 Fotó: Tamás Gergő főhadnagy