Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A mai nap jelen és múlt találkozása”

Szöveg: Cseri Katalin |  2012. április 25. 14:52

Egy közösség életében mindig nagy jelentőséggel bírnak a közös ünnepek, megemlékezések. Április 17-én az MH Logisztikai Ellátó Központ csapatünnepe ünnepi megemlékezéssel kezdődött. A rendezvényre meghívott vendégek között voltak az ellátóközpontok volt parancsnokai is.

Az ünnepi köszöntőt Berényi Ádám hadnagy, az MH LEK szállítószakaszának szakaszparancsnoka mondta el.

„Mi mindannyian, akik elkötelezettek vagyunk a logisztika ügye iránt, kötelességünknek tekintjük, hogy büszkén és méltó módon ápoljuk, tiszteljük örökségül kapott és teremtett hagyományaikat" – mondta, majd kitért az elődszervezetek jelentőségére, az MH Logisztikai Ellátó Központ létrejöttére, feladatára.

Baráth István dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erők főnöke beszédében hangsúlyozta: „Ünnepelni olyan emberekkel jó, akiket tisztelünk, becsülünk, és akikkel közös a sorsunk: múltunk, jelenünk és jövőnk. Itt, a logisztikai ellátóközpont emlékparkjában egy történelmi eszmeiségen, bajtársiasságon és büszkeségen alapuló közösséget szólított egybe és kovácsol egységbe az ünnep hívó szava."

Hozzátette: az emlékkőpark az elődszervezetek előtti tiszteletadás, a múlt kis szeletének megőrzését jelképezi. A parkban 21 kő található, melyek az ellátóközpont jogelőd szervezeteit jelképezik.

„A kövek örökké élnek és számtalan titkot rejtenek magukban. A kövek messzire látnak a múltba és előretekintenek a jövőbe. Szimbólumai a közösségek erejének, akaratának, összefogásának, létezésének. A természet alkotta, de az ember alakította és ruházta fel őket jelentéssel, eszmei tartalommal, hogy erejüknél, szilárdságuknál és örökkévalóságuknál fogva hirdetői legyenek közösségek életének, történelmének" – fogalmazott Baráth István dandártábornok.

A rendezvény végén a meghívott volt parancsnokok egyenként leplezték le a köveket.