Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A műszakiak újabb feladata

Szöveg: Marczis András százados |  2011. november 2. 8:41

Megtisztelő feladatot kapott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen állomásozó Művelettámogató Műszaki Zászlóalja: Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központ (BTKK) területén kellett építési feladatokat végezniük. Bár a zászlóalj katonái gyakran vesznek részt hasonló munkálatokban, a mostani mégis kihívást jelentett számukra.

Miután a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj katonái sikeresen végrehajtották a „Blonde Avalanche 2011" többnemzetiségű katasztrófavédelmi gyakorlatot, a szükséges technikai eszközeikkel együtt egyenesen Szolnokra vezényelték őket, hogy ott szaktudásukat ismét bizonyíthassák. A tapasztalt tiszthelyettesi és legénységi állomány Bethlen Zoltán hadnagy parancsnoksága alatt kelt útra.

A kiképző központ épületénél húzódó út mellett kellett egy némi lejtéssel rendelkező füves területet az út szintjéig vízszintbe hozni, az alacsonyabb részeket pedig feltölteni. Az így kapott, nagyjából vízszintes felszínt a helyben lerakott és tárolt, használt vasbetonelemekkel fedték le úgy, hogy közben a víz elvezetését enyhe oldalirányú lejtéssel oldották meg. A parkoló a katonák fegyelmezett és lelkes hozzáállásának köszönhetően a határidő előtt egy nappal elkészült.

Bethlen Zoltán kiemelte a BTKK állományának pozitív hozzáállását, valamint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és az MH 86. Szolnok Helikopterbázis katonáinak segítségét.

A parkoló elkészültét követően a BTKK parancsnoka, Apáti Zoltán alezredes köszönőlevélben fejezte ki elégedettségét.