Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A német külügyminiszter Afganisztánban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. április 29. 11:44

Váratlanul az afgán fővárosba érkezett szerdán Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter. A kétnapos látogatás hírét a német külügyminisztérium jelentette be Berlinben.

A tájékoztatás szerint Steinmeiert útjára elkísérte Berd Mützelburg Afganisztán és Pakisztán ügyében illetékes német különmegbízott. A német külügyek irányítója, akinek ez a negyedik látogatása Afganisztánban, tárgyal Hamid Karzai elnökkel, valamint az afgán külügyminiszterrel, a belügyminiszterrel és a nemzetközi közösség képviselőivel.

Németország 3750 katonát állomásoztat a NATO vezette nemzetközi misszió keretében Afganisztánban, a viszonylag nyugodtabb északi országrészben.

Angela Merkel német kancellár három hete járt Afganisztánba, de csak északon, a német csapatoknál tett látogatást, s nem ejtette útba Kabult.

Az augusztusi elnökválasztásra készülő Karzai elnök az utóbbi időben egyre több bírálatot kapott Afganisztán nyugati szövetségeseitől. Főleg azt vetik a szemére, hogy keveset tett a korrupció visszaszorítása érdekében.