Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója győzött Szófiában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. április 19. 9:42

Magas szintű kiegyensúlyozott teljesítménnyel Gulyás Michelle, az NKE Rendészettudományi Kar bűnüldözési szakirányos hallgatója nyerte a női versenyt az öttusázók második szófiai világkupa-állomásán, ahol Alekszejev Tamara szakaszvezető, az MH Sportszázad katonasportolója hatodik helyezést ért el.

UTE Öttusa 1962

A csütörtöki selejtezőből, amelyben három csoportban hetvenhét induló versenyzett, mind a négy magyar bejutott a 36-os döntőbe.

Gulyás Michelle szombat reggel harmadik helyezett volt a 200 méteres úszásban, majd a vívásban is a bő élcsoportban zárt azzal, hogy húsz ellenfelét legyőzte és tizenöt vereséggel. Lovaglásban néhány pontot "hagyott ott" a pályán, így a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak ötödikként vághatott neki. Mindjárt az első sorozat után a harmadik helyre lépett előre, majd a további lövészetei is jól sikerültek, miközben a tempója is megfelelő volt, így előbb a másodikként startoló kínai Csang Hsziao-nant, majd az éllovas orosz Agyelina Ibatullinát is befogta és megelőzte.

Az utolsó körben egyedül futott, és bár mögötte is éles volt a verseny, magabiztosan őrizte pozícióját, végül jelentős fölénnyel ért elsőként célba.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója a március eleji, budapesti fedett pályás versenyt megnyerte, ezt követően a világkupában előbb tizenkettedik lett ugyancsak a magyar fővárosban, majd tizedik helyen végzett egy hete, az első szófiai viadalon. Világkupa eredményeivel jelentősen előrelépett az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

„Ez volt eddigi pályafutásom legkiegyensúlyozottabb szereplése, minden számban jól teljesítettem, bár olyan szoros a mezőny, hogy nem nagyon lehet hibázni" - mondta az MTI-nek az eredményhirdetés után Gulyás Michelle, majd hozzátette, hogy a záró számot esőben rendezték, ő pedig szeret esőben futni.

„A győzelem önmagáért beszél, de Michelle eredményénél ki kell emelni, hogy végig kiegyensúlyozottan teljesített, éretten versenyzett. Jól lőtt, a futást jól építette fel" - értékelte az MTI-nek a győztes teljesítményét Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette: Gulyás a mostani verseny előtt is olimpiai kvótát érő helyen állt, győzelmével pedig ezt még inkább megerősítette.

Alekszejev Tamara szakaszvezető is azért küzdött, hogy az olimpiai rangsorban előrelépjen. Három szám után - köszönhetően elsősorban kiváló vívásának, amelyben huszonnégy győzelmet ért el - harmadik volt, a lövészetei azonban nem sikerültek. Az első és a második sorozatnál nagyon sok időt töltött a lőállásban, így nagy futás kellett ahhoz, hogy végül hatodik legyen.

Március végén Budapesten indult újra a világkupa, amely bő egy éve a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt. A magyarországi verseny után a mostanit megelőzően már a múlt héten is rendeztek egy szófiai világkupát, és a sorozat a székesfehérvári döntővel zárul május 13. és 16. között. A világkupákon szerzett pontok beleszámítanak az olimpiai kvalifikációs rangsorba.

Kép forrása: UTE Öttusa 1962

Kapcsolódó cikkek