Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hárman a ringben?

Szöveg: Trautmann Balázs |  2021. április 19. 11:02

Dél-koreai források szerint a Korean Air Industries FA-50 Fighting Eagle könnyű vadászbombázó is versenyben van a királyi malajzai légierő 18 gépes megrendeléséért, melyekkel a kiöregedett együléses MiG-29N vadász- és a kétüléses MiG-29NUB kiképző repülőgépeket szeretnék leváltani.

1_vadászbombázó

A győzelemhez a kínai-pakisztáni JF-17 Thunder és az indiai HAL Tejas típusokat kell maga mögé utasítania a hazai légierő mellett Irakban, a Fülöp-szigeteken és Thaiföldön is hadrendbe állt, szuperszonikus FA-50-esek.

Mint ismeretes, az Egyesült Királyság vétója miatt 2020 októberében esett kútba az a nyolcgépes megrendelés, melyet Argentína szeretett volna véglegesíteni. Az FA-50-esekben ugyanis számos brit alkatrész is található a gépekben, így London engedélye is kellett volna a szerződés aláírásához. A katapultüléseket például a Marin-Baker szállítja, s a BAE Systems-től származik többek között az APX-118 barát-ellenség felismerő és ütközéselhárító rendszer, a nagylátószögű, szélvédő előtti kijelző (HUD), a műszerfal színes képernyői is.

Kép forrása: i.ytimg.com

Címkékhaditechnika