Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A nyugati határszakaszon szolgáló győri katonákat látogatták meg

Szöveg: Sályi Gergő főtörzsőrmester | Fotó: Stekler Nándor főtörzsőrmester, Kozma Balázs őrmester |  2020. december 31. 18:24

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred határszolgálatot ellátó katonáinál tett látogatást az alakulat vezetése a két ünnep között. December 31-én Könczöl Ferenc ezredes, parancsnok, két nappal korábban pedig Matyi Tibor alezredes, parancsnokhelyettes, valamint Inoka Zoltán főtörzszászlós, vezénylőzászlós találkozott a győri honvédekkel a nyugati határszakaszon.

Arrabona_pk_látogatás (1)

Az idei év mindenkinek más volt, mint a korábbiak. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett korlátozások, szigorító intézkedések alapjaiban befolyásolták az emberek mindennapjait. Mindez az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái számára is számos plusz feladatot jelentett: az alaprendeltetéséből adódó feladatok mellett a migrációs válsághelyzet által támasztott feladatokból, valamint az egészségügyi veszélyhelyzet kezeléséből is kivették részüket a járvány első és második hulláma alatt egyaránt.

Arrabona_pk_látogatás (3)

Az alakulat katonái - a lakosság biztonságérzetének növelése céljából - több nagyvárosban folytattak jelenlétfokozó járőrtevékenységet és jelenleg is közreműködnek a veszélyhelyzeti védelmi intézkedések betartásának ellenőrzésében, közterületi járőrszolgálatot ellátva. Számos létfontosságú magyar vállalat honvédelmi irányító törzsében igyekeztek segíteni a zavartalan működés fenntartását, illetve tették és teszik ugyanezt kórházparancsnokként az egészségügyi intézmények vezetésében is. Mindezeken túl - ha úgy hozta a szükség - sátrakat állítottak a kórházaknál, valamint támogatták az idős- és a szociális otthonok fertőtlenítését végzők munkáját. Győr-Moson-Sopron, valamint Vas megye területén pedig jelenleg is erősítik a határvédelmet az ideiglenesen visszaállított határellenőrzés elrendelése óta.

Arrabona_pk_látogatás (4)

Könczöl Ferenc ezredes, Matyi Tibor alezredes és Inoka Zoltán főtörzszászlós ezt, az egész évben végzett munkát köszönte meg december utolsó napjaiban a nyugati határszakaszon az ünnepek alatt szolgálatot ellátó katonáknak. Az ezred parancsnoka a hegyeshalmi, a várbalogi, és a rajkai, míg az alakulat parancsnokhelyettese és vezénylőzászlósa a körmendi, a szentgotthárdi, a soproni és a hegyeshalmi látogatása során szemrevételezte az ezred katonáinak feladatvégrehajtását és elhelyezési körülményeit, majd ajándékcsomagot átnyújtva fejezte ki köszönetét munkájukért.

Arrabona_pk_látogatás (2)