Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A pakisztáni egyetem delegációját köszöntötte a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. június 10. 13:57

A napokban zajlik az iszlámábádi Nemzetvédelmi Egyetem Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyam delegációjának magyarországi látogatása. Az Aamir Munir repülőparancsnok (légierő) vezette delegáció június 8-án, délelőtt látogatást tett a Honvédelmi Minisztériumban, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály, valamint a HM Védelempolitikai Főosztály vendégeként. A pakisztáni delegációt Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese köszöntötte.

20220608_085623

A pakisztáni delegáció tájékoztatást kapott Magyarország biztonság- és védelempolitikájáról, a honvédelmi tárca struktúrájáról és működéséről, valamint a Magyar Honvédség fejlesztéséről, műveleti tevékenységéről.

Az előadások után a program a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatódott, ahol a delegáció megtekintette a Ludovika történetét bemutató állandó kiállítást és előadást hallgatott meg az egyetem működéséről, a katonai felsővezető szakirányú képzésről, valamint találkoztak a szakirányon tanulmányokat folytató magyar főtisztekkel is.

20220608_085015