Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A pakisztáni szárazföldi erők vezérkarfőnökét fogadta a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós, Szováthy Kinga |  2022. szeptember 16. 13:59

Katonai tiszteletadással fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a többnapos látogatásra hazánkba érkező Qamar Javed Bajwa vezérezredest, a pakisztáni szárazföldi vezérkarfőnököt és delegációját szeptember 14-én, Budapesten, a Hősök terén.

pakisztáni_vkf_látogatása (1)

A katonai tiszteletadást követően a Magyar Honvédség parancsnoka és a pakisztáni szárazföldi erők vezérkarfőnöke első körben egy szűk körű megbeszélést tartott, ahol Ruszin-Szendi altábornagy elmondta, hogy nyitottak a két ország közötti haderőnemi szintű együttműködésre és lehetőséget lát a katonai felsőoktatásban folyó cserediák program megvalósításában, valamint a Magyar Honvédség pakisztáni gyakorlatokon megfigyelőként való részvételben egyaránt.

A megbeszélést követően dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy bemutatta a Magyar Honvédség haderőfejlesztési és modernizációs programját is.

pakisztáni_vkf_látogatása (6)

A magyarországi látogatás során a pakisztáni vezérezredes találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is. A tárgyaláson az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan mind a két fél egyetértett abban, hogy támogatni kell minden olyan lépést, amely közelebb visz a háború befejezéséhez. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: Magyarország támogatást nyújt Pakisztánnak, hogy minél hatékonyabban tudják kezelni az elmúlt időszak rendkívül súlyos árvizeinek hatásait, ezért gyógyszereket és higiéniai eszközöket küld hazánk az országba.