Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A pápai légibázison tanultak a műszaki „Acélkockák”

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. július 13. 10:58

Egyhetes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek az MH Pápa Bázisrepülőtéren az „Acélkocka” műszaki altiszti szakmai tanfolyam résztvevői. A katonák nemcsak az üzemben tartási és karbantartási feladatokkal, hanem a helyben használt technikai eszközökkel is megismerkedtek.

Pápa_Acélkockák (3)

Összesen huszonhárman érkeztek az MH Pápa Bázisrepülőtérre, hogy egy hétig itt folytassák a műszaki altiszti szakmai tanfolyamot. A hallgatók elméleti ismereteket szereztek arról, hogyan zajlik a rombolt repülőterek helyreállítása, valamint a légikikötők üzemben tartása, illetve karbantartása télen és nyáron egyaránt.

Megismerték a légibázis munkaterületét, valamint azokat a modern technikai eszközöket, amelyek nélkülözhetetlenek a repülésbiztonság szempontjából fontos feladatok végrehajtásában. Ezeket a gépeket működés közben, élesben alkalmazva is megfigyelhették az altisztjelöltek.

Pápa_Acélkockák (8)

A tanfolyamon résztvevő Szepesi István őrmester így mesélt a pápai képzéséről: számomra nagyon hasznos volt minden információ, amit az elmúlt napokban hallottam, jó volt belelátni ilyen típusú munkafolyamatokba. Sokat tanultam a pápai katonáktól. Bár csak rövid ideig lehettünk itt, ezalatt is sok mindenbe nyerhettünk betekintést, és ezt a tudást a későbbiekben is kamatoztatni tudom.”

Az írásbeli vizsgával záruló képzés végén Némethy Tamás törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa kiemelkedő helytállásáért és magas szintű tanulmányi teljesítményéért két katonát részesített elismerésben. A záróesemény végén sok sikert kívánt az „Acélkockáknak” a továbbiakhoz.