Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Pentagon robotrepülőgéppel szereli fel Pakisztánt

Szöveg: JETfly |  2010. január 27. 13:27

Az Amerikai Egyesült Államok a tervek szerint RQ-7 Shadow robotrepülőgépekkel szereli fel Pakisztánt, hogy támogassa őket a szélsőséges erők ellen folytatott harcban – hangzott el a napokban azon a kerekasztal megbeszélésen, ahol az USA védelmi minisztere, Robert M. Gates tájékoztatta a pakisztáni tudósítókat.

Az USA már több mint egy éve dolgozik együtt pakisztáni katonai szakértőkkel, hogy növelje a hírszerzési, megfigyelési és felderítési (ISR = Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) képességeit többek között a Pakisztánnal határos afgán területeken is. Az Amerikai Egyesült Államok várhatóan 12 db robotrepülőgéppel kívánja felszerelni a pakisztáni haderőt.

A Shadow UAV-k rendkívül népszerű repülőeszközök az Egyesült Államok hadseregében, amelyek fő rendeltetése a felderítés és a megfigyelés. Viszonylag kisméretűek, ugyanis valamivel több, mint 4,2 méter szárnyfesztávolsággal rendelkeznek. Képesek megfigyelni, felügyelni az ellenség olyan eldugott területeit, amely más egyéb eszközzel nem valósítható meg, és ezekről videó felvételeket készíteni, majd azt továbbítani az irányítójának.