Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A színpadot is kipróbálhatták a gyerektábor résztvevői

Szöveg: Máténé Aranykovács Andrea |  2012. június 29. 16:27

Négyszer egyhetes gyerektábort rendez a nyáron a HM Protokoll, Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság (HM PRKF). Az első turnus résztvevői a katonaélettel ismerkedhettek meg, míg a június 25–29. közötti második turnus középpontjában a színjátszás állt.

1595937966
A HM PRKF által szervezett nyári gyermektábor második turnusában a színjátszás fortélyaival ismertette meg a fiatalokat Kovács Róbert színművész, aki több egykori gyerekfilm főszereplőjeként vált ismertté.

A gyerekek a hét minden napján drámajátékokat játszottak, valamint szituációs és beszédgyakorlatokon vettek részt.

Már az első nap vidáman skandálták a nyelvtörőgyakorlatokat, és még a házi feladatként kapott rövid kis szövegek tanulása sem jelentett problémát számukra.

A második napon ízelítőt kaptak a színházi élet titkaiból. Felmehettek a Honvéd Kulturális Központ színháztermének stúdiójába, ahol – legnagyobb örömükre – ők maguk irányíthatták a hang- és fényeffektusokat, természetesen a hozzáértő kollégák segítségével.

Mindezek mellett bepillanthattak a színészöltözőkbe és birtokba vehették a színpadot is. Sőt, a bátrabb „művészjelöltek" egy rögtönzött táncbemutatóval is szórakoztatták önmagukat, valamint a társaikból alakult nézőközönséget.

A házban működő könyvtárban szintén érdekes feladatok vártak a gyerekekre, akiknek egyebek mellett az internet segítségével kellett a megadott kérdések alapján adatokat gyűjteniük a délelőtti foglalkozásokat tartó színművészről. Ezenkívül játékos rejtvényeket, fejtörőket oldottak meg.

1595937967
A harmadik napon aztán kiderült számukra, hogy Kovács Róbert − vagyis, ahogy mindenki hívta, Robi bácsi − sem volt igazi mintagyerek – legalábbis az egyik filmjében eljátszott szerepe alapján. Ő volt ugyanis a főhős a Világ legrosszabb gyereke című filmben, amit a lurkók nagy örömmel tekintettek meg.

A tábor ideje alatt még arra is volt lehetőségük a gyerekeknek, hogy megtekintsenek egy színházi főpróbát. A Pódium bár színpadán az Óz, a nagy varázsló című darabot adták elő azok az amatőr színészek, akiket szintén Kovács Róbert tanított be a szerepekre.

Az igazi meglepetés azonban a pénteki zárónapon volt, amikor a gyerekek egy rövid előadással kedveskedtek szüleiknek, nagyszüleiknek.

A HM PRKF által szervezett nyári tábor következő turnusa sporttábor lesz, míg az utolsó héten hip-hop tánctáboron vehetnek részt az érdeklődő gyerekek.

1595937967

 Fotó: HM PRKF