Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szurkolás energiája átmegy

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldala |  2024. július 29. 7:15

Legyenek sikeresek a magyarok! – erről beszélt a párizsi olimpián tartózkodó Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna Híradójában vasárnap este.

202407_Párizs_Szalay_Bobrovniczky_Kristóf

A miniszter azt szeretné, hogy a magyarok „figyelemmel kísérjék ezt a csodálatos eseményt”, és szurkoljanak. „Hiszek abban, hogy a szurkolás energiája átmegy” – jegyezte meg.

A Híradóban elhangzott az is, hogy a magyar olimpiai csapatnak 23 katona sportszázados tagja van, s a miniszter bízik abban, hogy a sportolók sok örömet okoznak a magyaroknak.

Párizsban, a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon az első hétvégén több katonasportolónk is megkezdte a versenyzést. Pásztor Flóra szakaszvezető női tőrvívás egyéniben a 8. helyen, Siklósi Gergely őrmester férfi párbajtőr egyéniben a 9. helyen, míg úszásban az Ugrai Panna szakaszvezető, Senánszky Petra, Ábrahám Minna és Pádár Nikolett összeállítású női 4 x 100 méteres gyorsváltó 10. helyen végzett.

Képünkön Szalay-Bobrovniczky Kristóf gratulál a hazánknak az első párizsi olimpiai érmet szerző Muhari Eszter párbajtőrözőnek.

Kapcsolódó cikkek