Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tartalékos toborzókampány első bevonulói

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szováthy Kinga |  2024. július 9. 7:20

Szeretek tenni a környezetemért, a területért és a hazáért, ezért úgy gondoltam, belépek és a tőlem telhető legtöbbet megteszem – mondta el Horváth-Szabó Angéla, a tartalékos szolgálatát július 8-án megkezdő közkatona. A Területvédelmi Tartalékos Toborzókampány június 17-ei indulása óta az egyik első Egységes Alapkiképzési Program keretében közel hetvenen vonultak be Gödöllőre, az MH 1. Területvédelmi Ezred laktanyájába, hogy megkezdjék alapkiképzésüket.

A személyügyi tájékoztatót követően a bevonulókat Kaló Miklós ezredes, az MH 1. Területvédelmi Ezred parancsnoka köszöntötte, aki rövid bemutatkozás után az alapkiképzés napirendjéről, helyszíneiről, valamint lefolyásáról adott tájékoztatást. A nap folyamán a frissen bevonult állomány munka-, tűz, baleset és környezetvédelmi, valamint nemzetbiztonsági, kibervédelmi és információvédelmi témakörökben kapott felkészítést, majd az átcsoportosítást követően a Püspökszilágy Kiképző Bázis és Lőtéren foglalhatta el körleteit.

A következő hetekben az újoncok elsajátítják majd mindazt a tudást, ami a katonai szolgálat megkezdéséhez szükséges. Az alaki kiképzésen túl egészségügyi, katonai tereptan és különböző harcászati, műszaki foglalkozásokon, valamint lő- és robbantási gyakorlatokon is részt vesznek.