Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tűzszerészek lezárták a Műegyetem egy részét – házakat ürítenek ki

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. október 30. 9:27

A tűzszerészek október 30-án, szerda reggel lezárták a Műegyetem három épületét, és három társasházat is kiürítenek a hatóságok a környéken, mivel robbanótest-maradványok kerültek elő az intézmény területén – közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje szerda reggel az MTI-vel.

Várkonyi Melinda főhadnagy elmondta: a budapesti XI. kerületi Stoczek József utca és Egry József utca találkozása közelében földmunkák során több, különböző méretű robbanótest-maradványra, valamint feltehetően egy robbanótestre bukkantak a munkások.
A gödör feltárása és a robbanóeszközök bevizsgálása azután kezdődhet meg, hogy lezárják a Stoczek József és az Egry József utcát 100-100 méteres szakaszon, és kiürítenek három négyemeletes társasházat, ami 59 lakást érint. Lezárják továbbá reggel az egyetem A, V1 és G épületét is.

Mindez azt jelenti, hogy az egyetemi épületekbe már reggel nem engedték be a hallgatókat, illetve az ott dolgozókat, az érintett ingatlanokat pedig lakásról-lakásra végigjárják a rendőrök és felszólítanak mindenkit, hogy a munkálatok idejére menjen el otthonról – mondta Várkonyi Melinda.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: négy lakó kérte a katasztrófavédelemtől, hogy erre az időre biztosítsanak tartózkodási helyet nekik. Őket a kijelölt ideiglenes befogadó helyen, az Egry József Általános Iskolában helyezik el – mondta a referens.

Címkéktűzszerész