Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adattudomány a honvédelem szolgálatában

Szöveg: MH TP Honvéd Tudományos Kutatóhely |  2021. október 13. 16:31

„Adattudomány a honvédelem szolgálatában” címmel rendezett szakmai workshopot az MH Transzformációs Parancsnokság (MH TP) október 13-án, szerdán, Budapesten.

Adattudomany_a_honvedelem_szolgalataban_plakat_okt_13

A rendezvény kiemelt célja volt, hogy a Magyar Honvédségben jelenleg zajló innovációs és transzformációs folyamatokat támogassa, valamint olyan információkkal szolgálhasson a szakmai program résztvevői számára, melyek döntő hatással lesznek a 21. század hadviselésére. Az adattudományok megismerésével könnyebben értelmezhető a mesterséges intelligencia (MI), az automatizáció, a felhőalapú szolgálatások, az adatvagyon és az online marketing világa is. A workshop rámutatott arra is, hogy a MI lelke részint – az algoritmus mögött – a jól strukturált adatbázis.

Az MH TP Honvéd Tudományos Kutatóhely lehetőséget és közös fórumot biztosított az azonos területen tevékenykedő szakértők, kutatók és a Magyar Honvédség szakmai képviselői részére a közvetlen eszme- és tapasztalatcserére, ezáltal is elősegítve a későbbi együttes munkát, potenciális fejlesztéseket. A rendezvényen – többek között – előadás hangzott el a MI és a Big Data kapcsolatáról, a MI alapú rendszerek biztonsági validálásának kérdéseiről, illetve az információ és a szervezeti tudás kapcsolatáról.