Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncert Székesfehérváron

Szöveg: Marics Ildikó főhadnagy |  2010. november 29. 17:13

A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezésében, immár 18. alkalommal rendezték meg a hagyományos adventi hangversenyt Székesfehérváron, a Szent István Bazilikában, november 26-án.

Az idei évben a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar és a Honvéd Együttes férfikara adott rendkívül színvonalas közös műsort, melyben közreműködött Dunai Tamás érdemes művész, valamint Jani Gabriella szoprán énekes is. A hangversenyen felcsendültek jól ismert komolyzenei sikerdarabok, de halható volt például a Valaki mondja meg című Presser Gábor szerzemény is. Ráadásként pedig elhangzott a Csendes éj című karácsonyi dal.

A hangversenyt megtisztelte Spányi Antal püspök, a Székesfehérvári Egyházmegye megyéspüspöke, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, Kovács József vezérőrnagy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint a társfegyveres testületek vezetői, illetve érdekvédelmi és civil szervezetek képviselői.

A hagyományoknak megfelelően az adventi koszorún az első gyertyát Spányi Antal megyéspüspök gyújtotta meg, majd beszédében kitért az adventi időszak fontosságára, jelentőségére. Hangsúlyozta, hogy karácsony közeledtével magunk köré képzelhetjük szűkebb és tágabb környezetünk szeretteit, kollégáinkat. Különösen fontos ez akkor, amikor többen közülünk távol töltik az ünnepeket családjuktól, hazájuktól.
Székesfehérvár katonáinak az is fontos, hogy a város lakosságával, civil szervezeteivel közösen készüljenek az ünnepre, hiszen az ő támogatásukkal tudják sikeresen teljesíteni feladataikat.
A hangverseny hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők érzelmileg feltöltődve, karácsonyi várakozás izgalmával készülhetnek az ünnepekre.

 

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra