Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Aki mer, az nyer”

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Kormány Gábor |  2023. április 29. 20:12

Megközelítőleg tizenegyezer fiatal találkozhatott Ferenc pápával a Papp László Budapest Sportarénában, magyarországi látogatása második napján, április 29-én, szombat délután. A rendezvényen, amelynek mottója a „Krisztus a jövőnk”, részt vett a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hatvankét növendéke, illetve az MH Ludovika Zászlóalj nyolc honvéd tisztjelöltje is.

20230429_KG_papplaszlo_papalatogatas_007

„Az ifjúság a nagy kérdések és nagy válaszok ideje, ez igaz” – erősítette meg az őt köszöntő Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyéspüspök gondolatait Ferenc pápa. A találkozás során számos tanáccsal látta el fiatal közönségét, amelyek közül többet el is ismételtetett velük. A szentatya kiemelte a mindennapok folyamatos rohanásában a csend és az imádkozás szükségességét, hozzátéve, hogy az imádság párbeszéd, hisz egyet jelent az Úrral való találkozással.

Ferenc pápa – többek között – hangsúlyozta a magasabb célok kitűzésének jelentőségét is, arra ösztönözve az egybegyűlteket, hogy merjenek energiát fektetni álmaikba. „Jézus egyetértene a közmondásotokkal: Aki mer, az nyer” – szólalt fel magyarul a katolikus egyházfő, megerősítve üzenetét. Beszédét szintén magyar szóval zárta: „köszönöm”.

Kapcsolódó cikkek
Ferenc papa - 2021 - 02

Pápalátogatások Magyarországon

2023. április 28. 7:20