Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemle Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba főtörzsőrmester |  2011. június 23. 14:25

Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka június 20-án alaki szemle végrehajtását rendelte el az alakulat hódmezővásárhelyi zászlóaljai részére. Dandársorakozó keretében az alegységek elfoglalták helyüket az alakulótéren. Az elöljáró fogadása után állománycsoportonkénti kiléptetés, illetve zárkóztatás történt.

Ezután a katonák egyéni ápoltságának, öltözetének, felszerelésének, fegyverzetének, ezek karbantartottságának, a szolgálati elöljárók ismeretének, az alaki fogásoknak és a mozdulatoknak egyénenkénti végrehajtásának ellenőrzése következett.

A vezénylő parancsnok utasítására az alegységek a meghatározott foglakozási helyekre vonultak, ahol az alegység- (raj, szakasz, század, zászlóalj) szinten történő mozgások és mozdulatok ellenőrzése történt.

A díszmenetet követően az alegységek visszatértek az alakulótérre. Bátor Ferenc alezredes, vezénylő parancsnok röviden értékelte a végrehajtást, és a két értékeléses rendszerben megfeleltet adott a résztvevő állománynak.


 Fotó: Dancsi Attila szakaszvezető

Címkéklövész