Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemle Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. december 8. 8:28

Alaki szemlét tartottak a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Alba Regia laktanyájában, december 6-án, kedden, amelyet Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, az MH PK koordinációs helyettese ellenőrzött.

20221207_mh43_alaki_szemle_01

Miután az alegységek felsorakoztak az alakulótéren, az elöljárók azt vizsgálták, hogy az ezred katonái kivétel nélkül rendelkeznek-e azokkal az alapvető alaki fogásokkal és ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek egy magyar honvéd számára.

20221207_mh43_alaki_szemle_08

A székesfehérvári alakulat által kijelölt bizottság tagjai mindenekelőtt a katonák ápoltságát, öltözetét, felszerelését, fegyverzetét ellenőrizték. Ezt követően a létszámot és a szolgálati igazolványok érvényességét vizsgálták meg. A szemle során meggyőződtek róla, hogy az ezred ismeri a parancsnoki állományt, illetve szolgálati elöljáróit. Ezt követően a katonák raj, szakasz és század szinten hajtották végre az alaki feladatokat, amelyen az ellenőrök arra koncentráltak, hogy a honvédek mennyire képesek egységes mozgást végrehajtani.

20221207_mh43_alaki_szemle_16

A díszmenet után Bozó Tibor vezérőrnagy összességében megfelelőre értékelte az ezred felkészülését. Kiemelte: látta a katonákban rejlő akaratot, a tisztességes munkát és közömbösséget nem tapasztalt. Szerinte az alakulat egységesen mozog, az alaki, öltözködési szabályok jól érvényesültek náluk. Bozó Tibor szerint a felkészülés az ezred sajátosságaiból adódóan nem volt egyszerű, tekintve, hogy a fehérvári szervezet számtalan biztosítási, kiszolgálási feladatot hajt végre.

Kapcsolódó cikkek