Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkári alakulatlátogatás Győrben

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Kertész László |  2023. október 27. 9:12

Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára az MH 7. Területvédelmi Ezrednél, Győrben tett látogatást október 26-án, csütörtökön. Az államtitkár másfél évvel ezelőtti kinevezése óta sorra látogatja a Magyar Honvédség katonai szervezeteit.

Győr Gion Államtitkári látogtása KLAC5836

Gion Gábort dr. Horváth Zoltán ezredes, az MH 7. Területvédelmi Ezred parancsnoka fogadta, majd jelentésében részletezte a január elsején megalakult ezred szervezeti felépítését, a logisztikai és technikai lehetőségeket, az állomány felszerelésével és a kiképzés biztosítottságával kapcsolatos kérdéseket, továbbá a nemzetközi gyakorlatokon, katasztrófavédelmi és műveleti feladatokban való szerepvállalást. Az ezredes végül bemutatta az alakulat tervezett karjelzését, és ismertette, hogy miért esett a választásuk vitéz Klempa Kálmán 19-20. századi győri tábornokra tervezett névadóként.

A látogatás részeként – a laktanyabejárás során – az államtitkár megtekintette az elhelyezés körülményeit, a hadfelszerelést és a haditechnikai eszközöket. Ezt követően Gion Gábor felkereste a 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóaljat, ahol az objektumokban történő körbevezetés után módszertani foglalkozást tekintett meg.

Győr Gion Államtitkári látogtása KLAC5828
Kapcsolódó cikkek