Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állati éjszaka!

Múzeumok Éjszakája a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. június 24. 16:18

Idén is különleges eseménnyel készül a Múzeumok Éjszakájára a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. Az „Állati éjszaka”, avagy lovak és kutyák a haderő szolgálatában című rendezvény során mindenki bepillanthat a katonás négylábúak (had)történelmébe június 25-én, szombaton.

A Magyar Honvédség különböző alakulatainak, a Centenáriumi Hagyományőrző Egyesületnek és a Készenléti Rendőrségnek köszönhetően a Kapisztrán téren este 6 órától egészen 23 óráig látványosnak ígérkező kutyás és lovas bemutatók sora várja a nagyérdemű közönséget. Némi intermezzóként este 19 órától az MH Légierő Zenekar Veszprém koncertjét élvezhetik a vendégek.

A múzeum belső tereiben – többek között – a Magyar Ebfajták Szövetsége és a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége tart pódiumbeszélgetéssel egybekötött bemutatót. A Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából egész este mindenki kipróbálhatja a lézeres lövészetet is. A programot a díszudvaron és a Kerepesi úti hangárban (belépés a Stróbl Alajos utca felől) statikus és haditechnikai bemutatók teszik teljessé.

A program részleteiről a militaria.hu honlapon tájékozódhatnak!

elso plakat b
Forrás: militaria.hu