Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állománygyűlés a rakétaezrednél

Szöveg: Sályi Gergő főtörzsőrmester | Fotó: Miklós Máté főtörzsőrmester |  2021. június 11. 17:28

Megtartották az idei év első állománygyűlését az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában. Természetesen egy átlagos évben erre az eseményre még januárban került volna sor, de a koronavírus elleni védekezés miatt bevezettet óvintézkedések eddig nem tették lehetővé a rendezvény lebonyolítását.

állománygyűlés_Győr (2)

Az állománygyűlés legfontosabb napirendi pontjaként ismertették dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának a szervezet tagjaihoz intézett levelét. A rendezvényen - a szokásoknak megfelelően - Könczöl Ferenc ezredes, a rakétaezred parancsnoka értékelte az elmúlt hónapok teljesített feladatait, szólt a következő időszak várható kihívásairól, valamint megfogalmazta elvárásait is.

állománygyűlés_Győr (11)

Számos közérdekű információ kihirdetése mellett az eseményen elismerések, kitüntetések átadására is sor került. Többen vehettek át Tiszti-, Altiszti-Legénységi Szolgálati Jelet, valamint Honvédségért Oklevelet. Dede Gyula őrnagy a Magyar Honvédség állományában ténylegesen eltöltött szolgálati ideje, valamint eddig végzett eredményes munkája elismeréséül, a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát kapta meg, Cserháti Richárd főtörzsőrmester, az „Év katonája” kitüntető címmel gazdagodott, Kolozsi-Helyes Barbara főhadnaggyá lépett elő, míg Somogyi Péter alezredesnek és Horváth Theodóra honvédelmi alkalmazottnak 50. születésnapja alkalmából gratulált az ezred parancsnoka.

Címkékelismerés