Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai delegáció Szentendrén

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. június 14. 8:31

Az Amerikai Egyesült Államok haderejének képviseletében érkezett delegáció az MH Transzformációs Parancsnokságra (MH TP) a napokban. Joseph E. Hilbert dandártábornok, a 7. Hadsereg Kiképző Parancsnokság (7th Army Training Command) parancsnoka kötetlen beszélgetés keretében találkozott Bozó Tibor vezérőrnaggyal, az MH TP parancsnokával.

amerikai_delegáció_kapott (2)

A delegáció tagjaként érkező Phillip L. Easton főtörzszászlóst, az Amerikai Erők Európai Főparancsnokság (USEUCOM) rangidős altisztjét,valamint Mark A. Morgan főtörzszászlóst a 7. Hadsereg Kiképző Parancsnokság rangidős altisztjét Soós Lajos főtörzszászlós az MH Transzformációs Parancsnokság vezénylőzászlósa és Sznopka Mátyás törzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ vezénylőzászlósa fogadta.

A magyar altisztek beszámoltak amerikai partnereiknek a parancsnokság megalakulásáról, felépítéséről és működéséről, valamint ismertették a hazai altisztképzés rendszerét, a képzés és továbbképzés legfontosabb elemeit. Megosztották tapasztalataikat a koronavírus-világjárvány nyomán kialakult, a beosztott állományt érintő kihívásokról, az állomány toborzását, kiképzését, továbbképzését és megtartását érintő legfontosabb kérdésekkel kapcsolatosan.

A Hilbert tábornok vezette küldöttség háromnapos magyarországi látogatásának programjai között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének Újmajor bázisán zajló Defender Europe 2021 nemzetközi gyakorlat látogatása is szerepelt.

amerikai_delegáció_kapott (1)