Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Apache-szimulátor Egyiptomnak

Szöveg: JETfly |  2008. február 4. 22:22

A Boeing Company nyerte el az AH–64D Apache helikopteres szimulátor építésének lehetőségét az egyiptomi légierő részére. A szerződés értéke húszmillió dollár. A Longbow Crew Trainer, az LCT az egyik legjobb teljesítményű repülőszimulátor, amely segítségével akár teljes küldetéseket is lerepülhetnek a kiképzés közben a gyakorló Apache-pilóták.

– Elköteleztük magunkat, hogy garantáljuk megrendelőink készenlétét és biztonságát. Az LCT rendszer rendkívül sikeres az amerikai Apache Longbow-pilóták képzésében, felkészítésében, és mi örömmel látjuk, hogy külföldi vevőink is felismerték ennek a rendszernek az értékét és fontosságát – nyilatkozta Tony Jones, a Boeing alelnöke.

A Boeing tervei szerint az LCT rendszert 2009 júliusában adják át az egyiptomi légierőnek. Terveik szerint csökkentik az ismétlődő karbantartási költségeket, a feljavított LCT tartalmazza a legújabb építészeti technológiákat, és egyszerűbb repülési komponenseket alkalmaz, a rendszer PC-kompatibilis szoftverrel üzemel. A szerződés magában foglalja az üzemeltető- és karbantartó személyzet képzését, az alkatrészellátást és a logisztikai támogatást.

1595872840