Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pénzbírságot kapott az ezredes

Szöveg: FH/honvedelem.hu |  2008. február 4. 22:09

Csaknem negyedmillió forint pénzbírsággal sújtotta a Fővárosi Bíróság azt a honvéd ezredest, aki tavaly Garamhegyi Ábel, a gazdasági és közlekedési tárca államtitkárának gyorshajtási ügyét próbálta meg eltussolni, de lebukott.

A Fővárosi Bíróság, még a múlt héten, tárgyalás nélkül döntött a honvéd ezredes ügyében, akire hivatali visszaélés miatt csupán pénzbüntetést szabott ki. A 240 ezer forintos büntetést az ügyészség a tudomásul vette, a vádlott és védője azonban még nem reagált.

Mint ismert, Garamhegyi Ábelt, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárát tavaly október 8-án állították meg a rendőrök Szentendre határában, mert túl gyorsan hajtott. Az eset után az államtitkár értesítette a minisztériumot, ahonnan a főügyeletes felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy a rendőrök „szálljanak le az ügyről". Garamhegyi Ábel határozottan kijelentette, hogy nem ő utasította erre a férfit.

Nem sokkal később a főügyeletesről kiderült, hogy aktív ezredes, a GKM-nél 15 éve dolgozott, de azóta már felmentették. Az ügy a Katonai Ügyészségre került, ahol először feljelentés-kiegészítést rendeltek el, majd október végén eljárást indítottak.