Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aranyat és ezüstöt nyert Kővágó Zoltán

Szöveg: Esztergály Zsófia |  2011. augusztus 9. 8:10

Második lett a londoni Gyémánt Ligán, itthon pedig megnyerte az aranyérmet az elmúlt hétvégén Kővágó Zoltán. A diszkoszvető – aki egyébként az MH 86. Szolnok Helikopterbázis kiképző századosa – 66,29 méteres eredménnyel, csak 40 centiméterrel maradt le a világ legjobbjának tartott ellenfelétől az angol fővárosban megrendezett versenyen. Kővágó a hétvége másik viadalán, a Magyar Bajnokságon pedig aranyérmet szerzett 67,17 méteres dobásával.

A londoni versenyen a magyar sportoló első két dobása érvénytelen volt, ám utána sikerült versenyben maradnia, így az utolsó dobás előtt a nyolcadik helyen állt. Ám ekkor 66,29 méteres remek teljesítményével felkerült a dobogó második fokára. Csak a minden idők egyik legjobbjának mondott Virgilijus Alekna tudta megelőzni. A litván versenyző 66,71 méterre dobta a diszkoszt.

A Szolnoki Honvéd Sportegyesület diszkoszvetője, a honvédelem.hu érdeklődésére elmondta: a londoni versenyen eléggé elfáradt, ennek ellenére már másnap részt vett a Magyar Bajnokságon. Itt 67,17 métert dobott, ami nyolc méterrel volt jobb, mint a második helyezett eredménye.

Kővágó Zoltántól megtudtuk, hogy jelenleg a két hét múlva esedékes, Dél-Koreában megrendezendő világbajnokságra készül teljes erőbedobással.

Ezúton is sok sikert és dobogós eredményt kívánunk neki!