Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Arnold Schwarzenegger a Nemzeti Gárdánál

Szöveg: JETfly Magazin |  2008. július 28. 9:45

Arnold Schwarzenegger – az egykori filmszínész –, aki jelenleg Kalifornia állam kormányzója, nemrégiben hivatalos látogatást tett a Nemzeti Gárda McClellan repülőterén. Az ismert politikus a kiképzőbázison a 302. Air Expeditionary Group állományával is találkozott, akiknek megköszönte a kaliforniai erdőtüzek megfékezésében végzett munkájukat, valamint megnézett egy tűzoltó gyakorlatot is.

Arnold Schwarzenegger legutóbb a McClellan támaszponton járt, ahol a 302. Air Expeditionary Group (AEG) személyi és technikai állományával ismerkedett meg. A rövid látogatás során a 145. Air Expeditionary Squadron parancsnoka, Tom Brown alezredes tájékoztatást adott Kalifornia állam kormányzójának, az ún.: „Modular Airborne Fire Fighting System" (MAFFS), azaz az általuk alkalmazott légi szállítású tűzoltó rendszerről.

A repülőtéren állomásozó C-130-as Hercules flotta – az USAF állományából – immár több mint 20 éve – kizárólag csak egyedül – használja a MAFFS-modult sikerrel. A 302. AEG állományába összesen 8 db, a MAFFS-berendezés alkalmazására is képes C-130-as repülőgép tartozik, amelyek a kaliforniai McClellan repülőtérről működnek.

Az erdőtüzek oltásába – ezen kívül még – a haditengerészet és a tengerészgyalogság helikopteres alakulatai is besegítenek. Ezeket a kaliforniai Lemoore tengerészeti légi támaszpontról irányították a helyszínre.